Venture Media.nl - uw gids naar venture capital

Nieuws   |  VC Gids   |  VC Stappenplan   |  VC Ranking   |  VC Businessplan   |  VC Begrippen   |  VC Markt   | 
Lezing Informal Investors   |  Lezing Waagkapitaal   |  Boeken Overzicht   |  Boeken Shop   |  Reageer   | 

Investerings- maatschappij


Een investeringsmaatschappij is een bedrijf dat investeringen verricht in andere bedrijven. Het investeren houdt vrijwel altijd in het kopen van aandelen in deze bedrijven of in sommige gevallen van certificaten van aandelen. Tegelijk met de aandelen krijgt de investeringsmaatschappij zeggenschap in de onderneming.

Investeringsmaatschappijen: verschillende typen

Er bestaat in Nederland een grote verscheidenheid aan investeringsmaatschappijen. Ook zijn er verschillende onderverdelingen mogelijk.

Investeringsmaatschappijen: seed capital

Een indeling die vaak wordt gebruikt is naar de levensfase van de bedrijven waarin de investeringmaatschappij participeert. Zo zijn er investeringsmaatschappijen die in startende of jonge bedrijven investeren met seed capital om deze van de grond te krijgen of te helpen groeien. De opbrengst bestaat voor dit type investeringsmaatschappijen uit de verkoop van het belang, met andere woorden van de aandelen in de desbetreffende onderneming. De aandelen worden vaak verkocht aan een andere investeringsmaatschappij.

Investeringsmaatschappijen als verstrekker van groeifinanciering

Andere investeringsmaatschappijen zijn vooral geÔnteresseerd in bedrijven die de startfase achter de rug hebben en nu onderweg zijn naar verdere groei. Vaak bestaat het verdienmodel van deze investeringsmaatschappijen er uit om de aandelen redelijk goedkoop in te kopen en na het versnellen van de groei, tegen een hogere prijs te verkopen. Soms aan een andere investeringsmaatschappij, soms aan het management en soms aan een strategische koper, een bedrijf dat in dezelfde bedrijfstak actief is als de participatie. Het soort kapitaal dat deze investeringsmaatschappijen verstrekken wordt ook wel venture capital, durfkapitaal of waagkapitaal genoemd.

Investeringsmaatschappijen voor turnaround situaties

Een derde type investeringmaatschappij houdt zich bezig met turnaround-situaties. Hierbij gaat het om het gezond maken van langer bestaande bedrijven die in zwaar weer terecht zijn gekomen. De aandelen worden onder de slechte vooruitzichten goedkoop ingekocht en na een geslaagde turnaround weer verkocht. Ook daarbij kan de koper zowel een andere investeringsmaatschapij zijn als een strategische koper.

Investeringsmaatschappijen die investeren in rijpe bedrijven

Daarnaast zijn er investeringsmaatschappijen die in wat rijpere bedrijven investeren. Het gaat dan om bedrijven die al substantiŽle omzet en winst maken. Dit type investeringsmaatschappij is vooral op zoek naar een rendement dat bestaat uit regelmatige winstuitkeringen. Dit rendement wordt vaak aan de investeringsmaatschappij uitgekeerd via dividenden.

Nederlandse investeringsmaatchappijen in de Venture Capital Gids

De Venture Capital Gids bevat een overzicht van de beste 100 Nederlandse investeringsmaatschappijen met alle benodigde achtergrondinformatie. Deze investeerders zijn geselecteerd aan de hand van een zorgvuldig ontwikkelde ranking-methode. De investeringsmaatschappijen met de meeste ervaring, de meeste deskundigheid, het hoogste rendement en met de meeste openheid van zaken naar de buitenwereld, hebben de hoogste score. De beste 100 zijn opgenomen in de venture capital gids.Investeringsmaatschappij is een terugkerend begrip in de Venture Capital-wereld.

Investeringsmaatschappij


Bestel hier ons handige naslagwerk met de belangrijkste Venture Capital Begrippen.

Uw steun en toeverlaat tijdens gesprekken met investeerders.

Gratis lid worden?


Probleemloos ontvangen? GMAIL HOTMAIL1. Exclusieve info over Nederlandse deals.

2. Unieke achtergronden en tips over investeerders en business modellen.

3. Eerste rang bij nieuwe producten en aanbiedingen voor leden.

4. Community 1600+ leden.
    Afmelden altijd mogelijk.Investeringsmaatschappijen: andere typologie

Naast de indeling die hierboven is gegeven, is er nog een andere typologie mogelijk. De meeste investeringsmaatschappijen specialiseren zich namelijk in bepaalde bedrijfstakken. Daarbij kan worden gedacht aan uiteenlopende sectoren, zoals ICT, biotechnologie, mobile, life sciences of handels- of productie-ondernemingen.

Andere aanduidingen voor investeringsmaatschappijen zijn: participatiemaatschappijen, venture capital-bedrijven en investeringsfondsen.


Copyright (c) 2001 - 2019 I.T. Media. Alle rechten voorbehouden.
Google

Lees meer: 69,95

Geschikte investeerders vinden was nog nooit zo eenvoudig.

Venture Capital Gids Excel

____

Lees meer: 37,95

Maak uw keuze uit de beste 100 Nederlandse investeerders.

Venture Capital Gids

____

Lees meer: 29,95

Zet de eerste stap naar een kwaliteits- investeerder.

Venture Capital Stappenplan

____

Lees meer: 23,95

Het handige naslagwerk tijdens onder- handelingen.

Venture Capital Begrippen

____

Lees meer: 28,95

Schrijf uw business plan zoals de VC of angel investor het wil zien.

Venture Capital Businessplan

____

Lees meer: 7,95

Informal investors/business angels, maar dan zonder de mythen.

Lezing Informal Investors

____

Lees meer: 7,95

Een track record voor een investeerder

Lezing Waagkapitaal

____

Meer weten
Doe de VC Test
Voor u ontworpen
Ken de VC termen
Voor u uitgelegd
Bestel VC boeken
Voor u gemaakt