Venture Media.nl - uw toolbox naar ondernemersfinanciering

Nieuws | 1001 Financieringen | Opinie en advies | Nieuwsarchief | Begrippen | Reageer |
Venture Capital Gids | Crowdfunding Gids Excel | Overzicht financieringstools | Toolbox Shop |

7 Redenen om niet met deze investeerder in zee te gaan deel2


- HET GAAT ER NIET OM EEN INVESTEERDER TE VINDEN, HET GAAT ER OM DAT JE DE JUISTE VINDT

23-11-2015 -

Vervolg van: 7 Redenen om niet met deze investeerder in zee te gaan


1
Een investeerder die tijdens de eerste kennismaking, drukker is met zijn eigen “war story´s”, dan te luisteren naar jou en de ontwikkeling van je bedrijf. Een aantal van deze (vermogende) mensen is zo vol van zichzelf, dat ze voor veel Ondernemers later een bron van ergernis worden om mee samen te werken.In meetings zijn ze constant aan het woord en geven vaak anderen de indruk dat zijn het bedrijf leiden en niet langer de Ondernemer.

2
Een investeerder die na die eerste kennismaking, slecht of helemaal niet terug belt, dan wel z´n secretaresse jou laat berichten. Blijkbaar ben je niet belangrijk genoeg voor hem of haar!
Hoewel er inderdaad ook een aantal tussen zitten die echt druk zijn, zijn dit toch vaak de signalen hoe naar jouw propositie wordt gekeken.Troost, dat wil niet zeggen, dat deze heren of dames de juiste beoordeling hebben gemaakt, maar het zegt genoeg over hoe zij de relatie zien. Next!

3
Het voorstel van de investeerder is om gebruik te maken van zijn controller / accountant. Ja hoor dit zijn ze! Ze kunnen hun verhaal prachtig mooi inpakken op de wijze van. Gerard op die manier kunnen wij kosten van derden laag houden (ook die accountant) en profiteren we daar allemaal van.Wat hij of zij eigenlijk wil zeggen is: Via mijn accountant krijg ik nog beter inzicht in de ontwikkeling van “ons”bedrijf en weet ik wat je met onze centen doet!

4
Het voorstel van de investeerder is om zijn pand te betrekken wanneer je mogelijk op zoek bent naar (kantoor) ruimte. Lijkt op 3. Het kostenaspect wordt hier wederom opgevoerd.

Onze ervaring is dat deze investeerders graag een oogje in het zeil willen houden.Voor sommigen van jullie misschien heel waardevol, voor de meesten echter, na verloop van tijd enorm storend om met deze “control freaks” samen te werken!

5
Jouw vraag, wanneer kan ik een ontmoeting krijgen met één van de andere bedrijven waarin je investeert, wordt continue naar achteren geplaatst. Meestal in de trant van: Ja, dat moet ook nog. Ik zal zorgen dat mijn secretaresse een afspraak plant, of ik zal dat met die Ondernemer bespreken, maar meestal komt het niet verder.Onze ervaring leert ons hier, of er zijn geen andere portefeuille bedrijven of de relatie met het andere portefeuillebedrijf is nu niet zo denderend! Waarom zou jij dan verder gaan?

6
Het continue schermen met het eigen netwerk. Onze ervaring leert ons dat de investeerder, een mogelijk succes toch vooral wil koppelen aan zijn contacten en zijn netwerk. En hoewel sommigen best wel een behoorlijk netwerk hebben, mag hier niet altijd een overdreven waarde aan worden toegekend.Vaak wordt dit punt weer teruggehaald bij besprekingen en of onderhandelingen over de aandelenverhoudingen of wanneer bijgestort moet worden en er betere condities behaald willen worden aan de zijde van de investeerder!

7
Wanneer documenten, vlak voor de datum van ondertekening, er toch iets anders blijken uit te zien, dat die documenten die je bestudeerd had. Dit is een regelrechte “Red Flag”, wegwezen, andere keuzes heb je hier niet! Deze investeerders, helaas zijn die er ook, zijn simpelweg niet vertrouwen, is het nu niet, dan zul je dat op een ander moment nog tegenkomen, maar beter is het dat het je nu overkomt!


Gerard Hofmeijer
Directeur Schillebree Groep

Gratis lid worden?


Probleemloos ontvangen? GMAIL HOTMAIL1. 2100+ leden.

2. Regelmatige info over deals.

3. Unieke inzichten in investeerders en business modellen.

4. Eerste rang bij nieuwe producten en aanbiedingen.

    Afmelden altijd mogelijk. 
Ander venture capital nieuws:


7 Redenen om niet met deze investeerder in zee te gaan deel2

7 Redenen om niet met deze investeerder in zee te gaan

MKB impulsfonds investeert in Flinders

Investeerders steken geld in eFaqt

Disruptive of Sophisticated Rebel deel2

Disruptive of Sophisticated Rebel

Investeerders financieren Nestpick

Investeerder steekt geld in HelloFresh

Hoe zoek je investeerders voor een groeiend bedrijf deel 2

Hoe zoek je investeerders voor een groeiend bedrijf

Venture Capital Gids
Venture Capital Gids 37,95

Maak uw keuze uit de beste 100 Nederlandse investeerders.

Lees meer
Venture Capital Stappenplan
Venture Capital Stappenplan 29,95

Tien stappen naar een kwaliteits- investeerder.

Lees meer
Venture Capital Begrippen
Venture Capital Begrippen 23,95

Het handige naslagwerk tijdens onder- handelingen.

Lees meer
Venture Capital Businessplan
Venture Capital Businessplan 28,95

Maak een businessplan voor een kwaliteits-investeerder.

Lees meer
Lezing Informal Investors
Lezing Informal Investors 7,95

Informal investors/business angels, maar dan zonder de mythen.

Lees meer
Lezing Waagkapitaal
Lezing Waagkapitaal 7,95

Een track record voor een investeerder

Lees meer
Term Sheets And Valuations
Term Sheets And Valuations 46,95

Het beste boek over term sheets.

Lees meer