Venture Media.nl - uw toolbox naar ondernemersfinanciering

Nieuws | 1001 Financieringen | Opinie en advies | Nieuwsarchief | Begrippen | Reageer |
Venture Capital Gids | Crowdfunding Gids Excel | Overzicht financieringstools | Toolbox Shop |

Venture Capital 2014 Top 10 bekend. Winnaar: Antea Participaties


- PUBLICATIES VERGROTEN TRANSPARANTIE IN SECTOR (Persbericht)

10-06-2014 - Venture_capital_Top_10

: Antea Participaties uit Den Haag is de winnaar van de Nederlandse Venture Capital Top 10 van 2014. De Venture Capital Top 10 is onderdeel van de Venture Capital Gids van Venturemedia.nl. Antea is al voor de vierde keer in de historie aanvoerder van deze ranglijst.


Robert De Boeck, sinds de oprichting directeur van Antea, reageert: "Vanzelfsprekend zijn wij ontzettend blij met deze uitverkiezing. Het onderschrijft onze prominente positie in de Nederlandse venture capital-wereld. Met een groot netwerk aan Informal Investors, dat wij de afgelopen 15 jaar hebben opgebouwd, zijn wij in staat om echt toegevoegde waarde te bieden aan bedrijven in het MKB. Dit helpt onze portefeuille-bedrijven vooruit en leidt tot aansprekende rendementen voor onze investeerders. Vooral transparantie staat bij ons hoog in het vaandel, zowel richting onze investeerders als naar de ondernemingen: “what you see is what you get.” Tegenwoordig heeft iedereen de mond vol over transparantie, maar wij waren het al voordat het woord werd uitgevonden. Deze uitverkiezing zal ons helpen in de funding van ons zevende fonds dat we eind dit jaar lanceren. Wij zullen er alles aan doen om ook volgend jaar weer de nummer-1 positie in te nemen."

Website Antea Participaties

Venturemedia.nl feliciteert Antea Participaties en De Boeck van harte met het wederom behalen van de nummer-1 positie. Directeur Henny van der Pluijm van Venturemedia en samensteller van de gids, zegt: “Antea staat al jaren bekend om zijn uitstekende mix van materiekennis en ondernemerservaring, kan daarnaast bogen op solide continuïteit, maar valt vooral op door grote financiële transparantie. Vooral de informatie die Antea biedt over de resultaten van de fondsen die zij beheert, is uniek te noemen. Het is een frisse wind in de Nederlandse venture capital-wereld en gouden informatie voor zowel de participanten van Antea als voor de bedrijven die bij Antea een investering zoeken.”

Grotere transparantie in investeringswereld

Voor Van der Pluijm zou een grotere transparantie binnen de Nederlandse investeringswereld een hoge prioriteit moeten hebben, aangezien transparantie alle partijen in staat stelt om vooraf te weten met wie ze zaken doen. Zowel ondernemers, participanten, corporate finance-adviseurs als andere investeerders, moeten immers weten waar ze aan toe zijn voordat ze in zee gaan met een investeerder.

Van der Pluijm: “Die transparantie probeert Venturemedia.nl te vergroten met producten die onafhankelijke en diepgaande informatie verschaffen over de Nederlandse investeringswereld. Geen enkele commerciële of overheidspartij heeft invloed op de inhoud van publicaties als de Venture Capital Gids en Venture Capital Ranking, hoewel er regelmatig pogingen worden ondernomen. Een interessant gevolg van het bestaan van de ranking-methode die in beide publicaties wordt gehanteerd, is dat door de jaren heen steeds meer investeringsmaatschappijen grotere openheid zijn gaan verschaffen over hun rendementen. Dat is een gunstige ontwikkeling voor alle partijen die direct of indirect met venture capital te maken krijgen.”

Overige Top 10

De rest van de Venture Capital Gids Top 10 is als volgt samengesteld.

2. Ecart Invest
3. CVC Capital Partners
4. 3i
5. H2 Private Equity Investments
6. Holland Venture
7. Newion Investments
8. Prime Ventures
9. Synergia Capital Partners
10. The Informal Investors Network (TIIN)

Over de Venture Capital Top 10

De Top 10 maakt onderdeel uit van de Venture Capital Gids. De samenstelling komt tot stand middels een gewogen ranking-systeem dat door de samensteller op zo goed als de hele Nederlandse venture capital-wereld is toegepast. In totaal werden 250 investeerders geëvalueerd. Deze achtergrond van de ranking-methode wordt beschreven in het boek Venture Capital Ranking.

Over de Venture Capital Gids

De Venture Capital Gids is een zorgvuldig samengesteld boekwerk dat laagdrempelige en onafhankelijke toegang geeft tot de Nederlandse venture capital wereld. De gids bevat 100 diepgaande beschrijvingen van venture capital-investeringsmaatschappijen die in Nederlandse bedrijven investeren, geselecteerd uit een totaal van 250.

De gids bevat naast contactgegevens, de benodigde informatie om een oordeel te vormen over de investeringsmaatschappij. Opgenomen zijn: investeringscriteria, sectoren, werkwijze, regio actief, investeringsbedragen en een kwaliteitsindicatie.

Daarnaast bevat de gids voor de leek een overzicht van de belangrijkste venture capital-begrippen.

Venture Capital Gids en Venture Capital Ranking zijn producties van Venturemedia.nl. Voor vragen over de criteria achter de rankingmethode en de Top 10 kan contact worden opgenomen met de samensteller, Henny van der Pluijm.


Gratis lid worden?


Probleemloos ontvangen? GMAIL HOTMAIL1. 2100+ leden.

2. Regelmatige info over deals.

3. Unieke inzichten in investeerders en business modellen.

4. Eerste rang bij nieuwe producten en aanbiedingen.

    Afmelden altijd mogelijk. 
Ander venture capital nieuws:


Venture Capital 2014 Top 10 bekend. Winnaar: Antea Participaties

De nieuwe Venture Capital Gids is uit

Investeerders verstrekken geld aan The Cloakroom

Ringcredible steekt geld in Yeloworld

Investeerder verstrekt geld aan Band op Spanning

Sanoma Ventures steekt geld in Social Shop

Venture capital voor HeatMatrix

Crowdfunding-investeerders steken half miljoen in SnappCar

Investeren in start-ups: spreiding of focus?

Venture capital voor HeatMatrix

Venture Capital Stappenplan
Venture Capital Stappenplan 30,95

Zet de eerste stap naar een kwaliteits- investeerder.

Lees meer
Venture Capital Begrippen
Venture Capital Begrippen 21,95

Uw gereedschap tijdens de onder- handelingen over een investering

Lees meer
Lezing Informal Investors
Lezing Informal Investors 7,95

Lezing over de mythen rond informal investors en business angels.

Lees meer
Lezing Waagkapitaal
Lezing Waagkapitaal 7,95

Het Ei van Columbus voor start-up-financiering.

Lees meer
Venture Capital Markt
Venture Capital Markt 14,95

Diepte-onderzoek naar de Nederlandse venture capital markt

Lees meer
Venture Capital Businessplan
Venture Capital Businessplan 29,95

Maak een businessplan voor een kwaliteits-investeerder.

Lees meer