Venture Media.nl - uw gids naar venture capital

Nieuws   |  1001 Financieringen   |  Opinie en advies   |  Nieuwsarchief   |  Reageer
Venture Capital Gids   |  Stappenplan   |  Boekenoverzicht   |  Boeken Shop   |  Uitleg Begrippen

T-Venture verstrekt groeikapitaal aan mobility-bedrijf VeliQ


- RISICOKAPITAAL VOOR INTERNATIONALE EXPANSIE EN INNOVATIE (Persbericht)

29-8-2011 - Seed capital

Enterprise mobility-specialist VeliQ heeft van T-Venture, het Venture Capital bedrijf van Deutsche Telekom, een investering van enkele miljoenen Euro's ontvangen voor het financieren van de snelle internationale groei en technische innovaties voor MobiDM. Na jaren succesvol autonoom te zijn gegroeid, heeft VeliQ extra kapitaal aangetrokken om MobiDM en het mobiele ecosysteem sneller uit te bouwen en de wereldwijde samenwerking met Sybase/SAP te ondersteunen. MobiDM is een zakelijke 'Mobility as a Service' oplossing voor het veilig en centraal beheren van alle mobiele apparatuur binnen organisaties.


VeliQ levert een unieke 'Mobility as a Service' (MaaS) oplossing, genaamd MobiDM, om het snel groeiende aantal SmartPhones, tablets en mobiele apps binnen organisaties goed beveiligd centraal te kunnen beheren. Het MobiDM ecosysteem maakt deels gebruik van technologie van Sybase, een SAP-bedrijf en marktleidende leverancier van Mobile Device Management software. VeliQ is met circa 35 medewerkers gevestigd in Barendrecht.

Missie

“Het is onze missie om het beheren van alle mobiele apparatuur binnen bedrijven zo eenvoudig en veilig mogelijk te maken“, zegt Alex Bausch, oprichter en directeur van VeliQ. “Na jaren ontwikkeling in samenwerking met Sybase, hebben wij nu een platform gebouwd op bewezen technologie. Daarmee groeien wij sneller dan de tot nu toe gerealiseerde 100 pct. Verder willen steeds meer telecomleveranciers en system integrators het MobiDM ecosysteem kunnen leveren. Wij hebben uit diverse geïnteresseerde investeerders voor T-Venture gekozen, omdat MobiDM naadloos aansluit bij de 'managed services' strategie van T-Systems en Deutsche Telekom en T-Venture een betrouwbare reputatie heeft als lange termijn strategische investeerder“.

Saas

“Via onze samenwerking met VeliQ versterken wij ons portfolio met een complete Software as a Service oplossing voor Mobile Device Management. Een oplossing die met vergaande flexibiliteit, een gebruikersvriendelijke interface en uitgebreide functionaliteit invulling geeft aan een snelgroeiende behoefte binnen grote bedrijven“, zegt Dr. Marcus Hacke, Senior Vice President Portfolio & Solution Design, T-Systems International GmbH.

“VeliQ heeft met MobiDM een krachtige oplossing in handen om een wereldspeler te worden op de markt voor managed mobility services. Door de investering van T-Venture kan die ambitie in een verdere stroomversnelling komen. De keuze van VeliQ voor T-Venture werd met name gedreven door het sterke synergiepotentieel en de goede klik tussen beide partijen“, aldus Jan Willem Huizingh, die vanuit Deloitte Corporate Finance deze investering heeft begeleid.

Vast bedrag

MobiDM maakt het mogelijk om via een intuïtief te gebruiken webinterface routinematige beheertaken in vergaande mate te automatiseren, apparatuur- en platformonafhankelijk. Dat verkort de implementatietijd voor een 'Mobile Device Management' oplossing aanzienlijk en verlaagt tevens de kosten en risico's. Voor een vast bedrag per apparaat, per maand, hoeven bedrijven niet meer zelf te investeren in software, mensen en ontwikkeling. MobiDM is een eenvoudig te gebruiken Software as a Service oplossing, die binnen circa 15 minuten te implementeren is en naar behoefte en Mobility strategie flexibel uit te breiden.

VeliQ levert MobiDM al in zo'n 10 Europese landen via telecomproviders en system integrators, zoals T-Systems. Merendeels onder een eigen merknaam, of als onderdeel van een uitgebreider servicepakket. Onlangs heeft VeliQ een wereldwijde overeenkomst gesloten met Sybase/SAP, als vervolg op de jarenlange samenwerking met Sybase. T-Systems is sinds maart dit jaar SAP Global Support Partner en heeft onlangs de SAP Pinnacle Award 2011 gewonnen.

Gratis lid worden?


Probleemloos ontvangen? GMAIL HOTMAIL1. 2100+ leden.

2. Regelmatige info over deals.

3. Unieke inzichten in investeerders en business modellen.

4. Eerste rang bij nieuwe producten en aanbiedingen.

    Afmelden altijd mogelijk. 
Ander venture capital nieuws:


Osram steekt geld in Tvilight

CF Capital Management investeert in Solease

Vijf veel gemaakte fouten bij het vragen om advies

Buysse & Partners investeert in ESAS

Bill & Melinda Gates Foundation steekt geld in Enviu

Holland Venture investeert in Avensus

Beleggers schrijven in op Ctouch

Investeerder steekt geld in Jake

Investeerders investeren in ULU

Investeerders steken geld in Parkbee

Venture Capital Gids
Venture Capital Gids 37,95

De beste 100 NL inves- teerders. Zwaar geselecteerd, diepe achtergronden.

Lees meer
Venture Capital Stappenplan
Venture Capital Stappenplan 29,95

Zet de eerste stap naar een kwaliteits- investeerder.

Lees meer
Venture Capital Begrippen
Venture Capital Begrippen 22,95

Uw steun en toeverlaat tijdens onder- handelingen.

Lees meer
Venture Capital Businessplan
Venture Capital Businessplan 28,95

Maak een businessplan voor een kwaliteits-investeerder.

Lees meer
Lezing Informal Investors
Lezing Informal Investors 7,95

Informal investors/business angels, maar dan zonder de mythen.

Lees meer
Lezing Waagkapitaal
Lezing Waagkapitaal 7,95

Een track record voor een investeerder

Lees meer
Term Sheets And Valuations
Term Sheets And Valuations 46,95

Het beste boek over term sheets.

Lees meer