Venture Media.nl - uw gids naar venture capital

Home   |  Venture Capital Gids   |  VC Stappenplan   |  VC Ranking   |  VC Businessplan   |  VC Begrippen
Lezing Informal Investors   |  Lezing Waagkapitaal   |  Boeken Overzicht   |  Boeken Shop   |  Reageer

Bestel Venture Capital Businessplan


Een businessplan maken is een voorwaarde om succesvol te worden met je bedrijf. Investeerders weten dat.

Daarom is het zinloos om investeerders te benaderen zonder over een businessplan te beschikken.

Investeerders willen niet zo maar een businessplan, maar een investor grade businessplan.

Beschikbare formats: boek / e-boek

Prijs: 28,95

   (Elk volgende product steeds 4 euro korting).


Venture Capital Businessplan is bedoeld voor:

. Ondernemers die kapitaal zoeken.

. Consultants, adviseurs, brokers en andere bemiddelaars die ondernemers helpen kapitaal te vinden.
Inhoud Venture Capital Businessplan

Geen businessplan, geen geld. Geen businessplan, geen gesprek met een financier, of het nu een venture capitalist of business angel (angel investor) is. Iedere ondernemer die durfkapitaal of risicodragend vermogen zoekt, moet een businessplan maken. Een investeerder kan enthousiast raken van het verhaal en de persoon van de ondernemer, maar het businessplan is het noodzakelijke instrument waarmee u een durfkapitalist kan overtuigen dat uw plannen realistisch zijn. Zonder businessplan heeft het contact leggen met financiers ook meestal geen zin.

Hoge eisen

Goede ondernemers kunnen vaak een redelijk businessplan schrijven. Maar een goed businessplan maken dat afgestemd is op de behoefte van een venture capital financier, een verschaffer van risicokapitaal, is een vaardigheid apart. Dat moet aan aanzienlijk hogere eisen voldoen dan andere businessplannen.

Investor grade businessplan

Een voorbeeld. Een businessplan kan nog zo goed doorgerekend zijn, als het bedrijfsmodel te veel lijkt op een sigarenwinkel (niet schaalbaar, bedrijfsmodel te afhankelijk van derden) is de investeerder niet geÔnteresseerd. Bij risicodragend kapitaal (venture capital) zijn de bedragen ook meestal groter dan bij een banklening, terwijl het bij een investering er om gaat dat de financiers risicodragend gaan investeren in het bedrijf van een onbekende. Daarbij investeren ze soms hun eigen geld. Het is om die redenen dat het businessplan dat u aan een durfkapitalist presenteert van hogere kwaliteit moet zijn dan als u bijvoorbeeld met een bank gaat praten. Investeerders willen niet zo maar een businessplan, maar een investor grade businessplan.

Wat moet er in staan?

Deze handleiding voor een Venture Capital Businessplan legt uit wat er in een goed businessplan voor een venture capital-financier moet staan. Welke structuur heeft het businessplan bijvoorbeeld? Hoe lang moet de tekst zijn? Hoe beschrijf je wat het bedrijf gaat doen? Wat moet er worden vermeld over de oprichters van het bedrijf? Hoe richt je het financiŽle plaatje in? Welke plaats nemen bijvoorbeeld de liquiditeitsprognose en de exploitatiebegroting in het businessplan in? Hoe stel je de investeringspropositie voor de investeerder samen? En moet je gaandeweg al je geheimen prijsgeven of niet?

Iedere investeerder wil bovendien dat u zelf uw businessplan hebt geschreven. Het moet een weergave zijn van uw plannen, ideeŽn en visie en u moet er ook op afgerekend kunnen worden.

Venture Capital Businessplan verstrekt u een veelheid aan tips waarmee u een businessplan kunt maken voor een professionele investeerder die op zijn beurt in staat is uw bedrijf met kapitaal, advies en ondersteuning verder te helpen.


Tip: Bestel dit product en u krijgt bij elk volgende product 4 euro korting.

(Problemen met bestellen? 071 589 4000)


Lezers over Venture Capital Businessplan


"Ik vind het een handige gids. Hij is erg praktisch. Wat erg sterk is, is dat het ook een goed beeld geeft wat er mis kan gaan. Van de fouten die je kan maken. Als je dat zo leest, dan denk ik, dat had ik gewoon anders moeten doen. Daar leer je veel van."

F. Boes, directeur E Mission Europe


"We hebben er heel veel aan gehad. Vergelijken hierbij zijn die standaard-sjablonen van de banken een lachertje. De beschrijving van de onderdelen is heel gedetailleerd en achteraf zie ik dat alles er in stond. De partij naar wie we ons businessplan hebben opgestuurd, zei dat het er heel professioneel uitzag en dat hij er serieus naar ging kijken."

Jozef de Boer, start-up in stealth mode

Lees meer: 7,95

Lezing over de mythen rond informal investors en business angels.

Lezing Informal Investors

____

Lees meer: 7,95

Het Ei van Columbus voor start-up-financiering.

Lezing Waagkapitaal

____

Lees meer: 46,95

's Werelds beste boek over Term Sheets!

Term Sheets And Valuations

____

Lees meer: 57,95

Hoe maak je winst met investeren in start-ups?

Angel Investors Handbook

____

Lees meer: 14,95

Trendrapport over de verschuivingen in de Nederlandse venture capital wereld.

Venture Capital Markt

____

Lees meer: 19,95

Venture capital en business angels naar kwaliteit gerangschikt.

Venture Capital Ranking

____

Lees meer: 38,95

Maak uw keuze uit de beste 100 Nederlandse investeerders.

Venture Capital Gids

____