Venture Media.nl - uw gids naar venture capital

Home   |  Venture Capital Gids   |  VC Stappenplan   |  VC Ranking   |  VC Businessplan   |  VC Begrippen
Lezing Informal Investors   |  Lezing Waagkapitaal   |  Boeken Overzicht   |  Boeken Shop   |  Reageer

Bestel het Venture Capital Stappenplan


10 - noodzakelijke - stappen naar een professionele investeerder.

Boeken over risicokapitaal (venture capital of durfkapitaal) zijn gewoonlijk geschreven vanuit het perspectief van de investeerder of investeringsmanager.

Het Venture Capital Stappenplan beschrijft het proces vanuit het gezichtspunt van de ondernemer.

Prijs:  30,95   (Elk volgende product steeds 4 euro korting).

Formats: boek / e-boek / boek + e-boekHet Venture Capital Stappenplan is bedoeld voor:

. ondernemers die op zoek zijn naar venture capital (risicokapitaal of durfkapitaal) voor hun bedrijfsplannen.

. adviseurs (zoals bedrijvenmakelaars, matchmakers, startup coaches en corporate finance-specialisten) die ondernemers of kapitaalverschaffers adviseren bij het zoeken naar risicokapitaal en een handige gids om dit zo efficient mogelijk aan te pakken.
Inhoud Venture Capital Stappenplan

Zoekt u venture capital, ook wel risicokapitaal of durfkapitaal genoemd? Het Venture Capital Stappenplan van Venturemedia.nl is een unieke handleiding, die voor het eerst het proces van het verkrijgen van venture capital beschrijft vanuit de optiek van de ondernemer.

Het probleem

Veel te vaak is de zoektocht een langdurige en frustrerende bezigheid, die er geregeld toe leidt dat de ondernemer afhaakt. Soms is het probleem dat de ondernemer geen investeerders kent, maar nog vaker ontstaat de teleurstelling pas nadat de eerste gesprekken hebben plaatsgevonden. Vaak verzuipt de ondernemer in het jargon dat wordt gebruikt bij het beoordelen van het businessplan of bij het opmaken van de contracten. Ook verkeert de ondernemer vaak in een positie waarbij hij de eisen van de investeerder maar heeft te slikken. De ondernemer is tenslotte niet thuis in de materie, kent de gewoonten van investeerders niet en is vaak niet opgewassen tegen de ervaring van de mogelijke investeringspartners waarmee hij in onderhandeling is. En ondertussen lopen zijn vaste lasten door.

Drama

Als toch een overeenkomst wordt gesloten, eindigt de samenwerking vaker dan bekend wordt in een drama. Soms pas jaren nadat de samenwerking is aangegaan.

Het kan anders. Een investering aantrekken bij een venture capitalist, business angel of een informele investeerder is niet alleen het begin van een zakelijke relatie. Het is het begin van een zakenhuwelijk. Een huwelijk voor de burgerlijke stand loopt tot de dood ons scheidt. Een zakenhuwelijk met een verschaffer van risicokapitaal duurt tot de exit ons scheidt. Die exit moet voor beide partijen zo gunstig mogelijk zijn.

Slim aanpakken

Het Venture Capital Stappenplan helpt u om het zoekproces slim aan te pakken en zorgt ervoor dat u bij de onderhandelingen met de investeerder zo sterk mogelijk staat en de basis legt voor een vruchtbare samenwerking.
In dit deskundig geschreven boekje wordt uitgelegd hoe investeerders een plan beoordelen en hoe u uw kansen kunt vergroten. Alle sprookjes en indianenverhalen rond investeerders die het zoeken naar kapitaal zo verwarrend maken, worden doorgeprikt.

10 Duidelijke stappen

Het Stappenplan biedt u 10 duidelijke stappen bij het aantrekken van kapitaal en biedt een checklist om het overzichtelijk te houden. Voor elke fase van het proces worden de valkuilen aangestipt en wordt een advies gegeven over de juiste benaderingswijze.

Van zoektocht naar participatie-overeenkomst

Venture Capital Stappenplan verschaft de ondernemer handenvol tips over het zoeken naar de juiste kapitaalverschaffers, het onderhandelingsproces en het afsluiten van de participatie-overeenkomst. Het boek geeft ook antwoorden op veel vragen die de ondernemer zich nog niet heeft gesteld. Ook wordt een opsomming gegeven van de door ondernemers meest gemaakte fouten.
De handleiding is een onmisbaar document voor ondernemers die venture capital zoeken of dat overwegen. Tegen een beperkte investering krijgt u een wereld van specialistische kennis binnen handbereik.


Tip: Bestel dit product en u krijgt bij elk volgende product 4 euro korting.

(Problemen met bestellen? 071 589 4000)Venture Capital Gids
Venture Capital Gids 34,95

Maak uw keuze uit de beste 100 Nederlandse investeerders.

Lees meer
Venture Capital Ranking
Venture Capital Ranking 19,95

Venture capital en business angels naar kwaliteit gerangschikt.

Lees meer
Venture Capital Begrippen
Venture Capital Begrippen 21,95

Uw gereedschap tijdens de onder- handelingen over een investering

Lees meer
Lezing Informal Investors
Lezing Informal Investors 7,95

Lezing over de mythen rond informal investors en business angels.

Lees meer
Lezing Waagkapitaal
Lezing Waagkapitaal 7,95

Het Ei van Columbus voor start-up-financiering.

Lees meer
Venture Capital Markt
Venture Capital Markt 14,95

Diepte-onderzoek naar de Nederlandse venture capital markt

Lees meer
Venture Capital Businessplan
Venture Capital Businessplan 29,95

Maak een businessplan voor een kwaliteits-investeerder.

Lees meer