Venture Media.nl - uw toolbox naar financiering -   Winkelmand (0)

Investeerders Top 100 | Investeerders Top 100 Excel | VC Stappenplan | VC Businessplan | VC Begrippen |

Crowdfunding Gids Excel | Lezing Waagkapitaal | Alle financieringstools | Reageer |

Bestel Crowdfunding Gids Excel


De Crowdfunding Gids Excel bevat een overzicht in Excel van de beste 50 Nederlandse crowdfunding-platforms.

Minimum- en maximumbedrag per project, leningen of aandelen, de eisen waaraan de geldvrager moet voldoen, benodigde documentatie, inhoudelijke specialisatie platform (sector), en veel meer.

Prijs: 39,95

   (Elk volgende product steeds 4 euro korting).


Crowdfunding Gids Excel is bedoeld voor:

. Ondernemers die kapitaal nodig hebben voor de start of groei van hun bedrijf of voor de financiering van een project.

. Adviseurs (zoals financieringsbemiddelaars, startup coaches en corporate finance-specialisten, etc) die ondernemers adviseren en begeleiden bij het zoeken van kapitaal.

. Vermogende particulieren die een alternatief zoeken voor hun spaarrekening of voor beleggen op de beurs.


Inhoud Crowdfunding Gids Excel

De Crowdfunding Gids Excel bevat een overzicht in Microsoft Excel van de beste 50 Nederlandse crowdfunding-platforms.

Makkelijk vergelijkbaar


Eigenschappen financiering

. Minimum- en maximumbedrag op te halen kapitaal.
. Looptijd van de financiering.

Eisen en kosten voor de geldvrager

. De eisen waaraan de kapitaalvrager moet voldoen, zoals leeftijd doelbedrijf, omzet / jaar, eigen vermogen, winst en omzet-eisen.
. Alle kosten: aanmelding en beoordeling, structurering en publicatie, de success fee (en de staffels), beheerkosten te betalen door de geldvrager, beheerkosten voor de geldgever.
. Moet ondernemer persoonlijk borg staan voor de financiering?
. De gegevens die het platform opvraagt van de ondernemer of projecteigenaar.
Het aantal projecten dat op het platform is gefinancierd.

Eigenschappen platform

. Het totale aantal geldgevers actief op het platform.
. Type financiering dat wordt aangeboden: leningen, aandelen of converteerbare leningen
. Het type geldschieter (de crowd, professionals of een geselecteerde groep).
. De inhoudelijke specialisatie (sector of branche) van het platform, de kosten die in rekening worden gebracht aan geldvrager en geldgever, en veel meer.

Snelheid


Met de Crowdfunding Gids Excel kunt u in luttele tijd alle informatie vinden die u nodig heeft om te bepalen welk(e) crowdfunding-platform(s) het meest geschikt zijn voor uw bedrijf of voor uw project.

. Snel sorteren en de platforms wegfilteren die zich op andere sectoren richten dan die waarin u zelf actief bent of wilt worden.

. In een handomdraai de verschillende kostensoorten die de verschillende platforms hanteren ontdekken, zowel voor geldvragers als voor geldgevers.

. Alle platforms die niet geschikt zijn voor ondernemers, die bijvoorbeeld werken op basis van donaties, zijn al voor u weggefilterd.

Betere keuze


Crowdfunding Gids Excel bevat een apart tab-blad met een uitgebreide legenda met uitleg van de gebruikte begrippen in het spreadsheet.

Deze legenda geeft de gebruiker ook diepere uitleg waarom het belangrijk is deze begrippen te kennen om zo de keuze voor het platform beter onderbouwd te maken en de campagne succesvoller uit te voeren.

Onafhankelijk, kritisch, deskundig


Crowdfunding Gids Excel is gemaakt door de makers van de Venture Capital Gids, al vele jaren de gerespecteerde gids naar professionele investeerders.

De Crowdfunding Gids Excel bevat bekende namen zoals Collin Crowdfund en Geldvoorelkaar, maar ook minder bekende platforms die bijvoorbeeld zijn gespecialiseerd in start-ups, bitcoin-leningen, het algemene MKB, tandartspraktijken, zonnepanelen, de zorgsector, etcetera.Tip: Bestel dit product en u krijgt bij elk volgende product 4 euro korting.

(Problemen met bestellen? 071 589 4000)


Lezers over Crowdfunding Gids Excel


Tussen de tientallen crowdfunding aanbieders bestaan grote verschillen. Te denken valt aan de voorwaarden voor financiering (o.a. looptijd, bedragen, aflossingstermijn en garantiestelling), de type en hoeveelheid aan investeerders die het aantrekt, soms ook nog een sectorfocus en natuurlijk de kosten die het in rekening brengt. Met dit overzicht verkrijgen ondernemers en adviseurs snel een goed overzicht en kunnen ze veel tijd besparen met het zoeken naar het ideale platform.Steven Deurloo, Financiering Specialist en Directeur ThoroFinance