Venture Media.nl - uw toolbox naar financiering -   Winkelmand (0)

Investeerders Top 100 | Investeerders Top 100 Excel | VC Stappenplan | VC Businessplan | VC Begrippen |

Crowdfunding Gids Excel | Lezing Waagkapitaal | Alle financieringstools | Reageer |

Bestel Lezing Waagkapitaal


De juiste vertaling van venture capital is niet durfkapitaal of risicokapitaal, maar waagkapitaal. Dit fundamentele inzicht kan leiden tot het idee van het inrichten van een start-up als een cockpit van een vliegtuig met metertjes.

Zo kan een jong bedrijf zonder vlieguren te hebben, aantonen dat het levensvatbaar is. Met een virtueel track record wordt de start-up zo al interessant voor investeerders.

Prijs: 9,95

   (Elk volgende product steeds 4 euro korting).


Lezing Waagkapitaal is bedoeld voor:

. ondernemers die op zoek zijn naar risicodragend kapitaal/venture capital/waagkapitaal voor hun bedrijfsplannen, maar nog geen of onvoldoende track record hebben.

. investment managers en business angels of andere informal investors die de investeerbaarheid van een start-up willen beoordelen.

. bedrijvenmakelaars en matchmakers die de investeerbaarheid van een start-up willen onderbouwen.

. overheidsorganisaties/ambtenaren die zich professioneel bezighouden met de markt voor risicokapitaal of waagkapitaal.


Inhoud Lezing Waagkapitaal

Venture capital-kenner Henny van der Pluijm legt uit waarom woorden als risicokapitaal en durfkapitaal tot verwarring leiden, met name bij start-ups. De juiste vertaling van venture capital is waagkapitaal, een woord dat ook in Zuid Afrika en Duitsland (Wagniskapital) wordt gebruikt.

Start-ups verspillen oneindig veel tijd met zoeken naar investeerders die zouden moeten 'durven' te investeren of die weinig problemen hebben met risico's nemen. Voor een professionele investeerder zijn 'durf' en 'risico's nemen' niet aan de orde.

Een investeerder weegt het kapitaalzoekende bedrijf, weegt het businessplan en het investeringsvoorstel en doet dat op basis van logisch-rationele afwegingen en intuitie, gebaseerd op ervaring. Als start-ups dat begrijpen, wordt kapitaal vinden stukken makkelijker.

In de lezing wordt een aantal belangrijke financiele ratio's of metrieken gepresenteerd die investeerders gebruiken bij het maken van investeringsbeslissingen.

Simulator

Van der Pluijm stelt dat een start-up voorafgaande aan het benaderen van investeerders als een simulator kan worden ingericht en dat in de simulatie al voor de investeerder wezenlijk belangrijke ratio's kunnen worden geproduceerd, zonder dat er noemenswaardige investeringen hoeven te worden gedaan. De lezing verwijst ook naar de momenteel beste moderne informatiebronnen op het gebied van business development, die het maken van een virtueel track record mogelijk maken.


Tip: Bestel dit product en u krijgt bij elk volgende product 4 euro korting.

(Problemen met bestellen? 071 589 4000)