Venture Media.nl - uw toolbox naar ondernemersfinanciering

Nieuws | 1001 Financieringen | Opinie en advies | Nieuwsarchief | Begrippen | Reageer |
Venture Capital Gids | Crowdfunding Gids Excel | Overzicht financieringstools | Toolbox Shop |

Investeringsmaatschappij Antea stapt in marktleider kalibratie-apparatuur


- TRADINCO GROUP VERWERFT KAPITAAL VOOR MANAGEMENT BUY-OUT (Persbericht)

02-10-2013 - Overname

Antea Participaties heeft een belang van 41 % verworven in Tradinco Group B.V. in Berkel en Rodenrijs. Tradinco Group, de opgerichte koopholding, heeft alle aandelen verworven in Tradinco Instrumenten-Apparaten B.V. Tradinco is leverancier van kalibratie-apparatuur en sensoren. Zij bestaat sinds 1963 en levert met name aan de olie- en gasindustrie, (petro)chemische industrie en semiconductor-industrie. Tradinco heeft 33 personeelsleden en is wereldwijd actief met eigen vestigingen in Nederland en India. In Nederland is het bedrijf marktleider.


Achtergrond van deelname door Antea is de Management Buy-Out door zittend directeur Richard Derksen. DGA Joost Geluk, die Tradinco in 2006 via een Management Buy-In verwierf, vond de tijd rijp om het stokje over te dragen. Richard Derksen heeft begin 2012 de algehele leiding van Tradinco al op zich genomen, waarna Joost Geluk zich is gaan toeleggen op productontwikkeling en India. Na de verkoop zal Joost Geluk, die voor een deel nog aandeelhouder is in Tradinco Group B.V., als commissaris bij Tradinco betrokken blijven.

Behalve Derksen, Geluk en Antea is er nog een vierde aandeelhouder in Tradinco Group, een Informal Investor uit het Antea-netwerk die bekend is met de sector waarin Tradinco actief is.

Robert De Boeck, directeur van Antea Participaties: "Tradinco heeft een uitstekende marktpositie opgebouwd en een hechte relatie met grote klanten in de industrie. De olie- en gasindustrie is een sector waar de komende jaren wereldwijd nog forse investeringen op stapel staan. Wij zien voor een innovatief bedrijf als Tradinco volop groeikansen. Het bedrijf is marktleider in Nederland en heeft de potentie om in het Midden-Oosten en India binnen 5 jaar een top-4 positie te bereiken.

Richard Derksen, directeur van Tradinco: "Met deze Management Buy-Out gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Tradinco is een prachtig bedrijf dat in mijn bloed zit. Ik werk hier al sinds 1998. Wij zijn een expert in de markt voor kalibratie-apparatuur, een echte nichespeler. Wij zijn marktleider in Nederland. Export staat nog in de kinderschoenen. Dat wil ik graag verder uitbouwen. Wat is er mooier dan een bedrijf kopen met potentie waar je alle ins- en outs van kent?


N.B. Noot voor de lezer. Antea Participaties bekleedt de nummer 1 positie in de Venture Capital Gids.

Gratis lid worden?


Probleemloos ontvangen? GMAIL HOTMAIL1. 2100+ leden.

2. Regelmatige info over deals.

3. Unieke inzichten in investeerders en business modellen.

4. Eerste rang bij nieuwe producten en aanbiedingen.

    Afmelden altijd mogelijk. 
Ander venture capital nieuws:


Investeringsmaatschappij Antea stapt in marktleider kalibratie-apparatuur

Een revolutionaire methode van start-up financiering, deel 5

Investeren kun je leren

Een nieuwe financieringsmethode voor start-ups: de tools

Venture capitalist InVinty BV investeert in VintyKids

Risicokapitalist Neo Mobile verstrekt groeigeld aan BoosterMedia

Investeringsmaatschappij Varova verschaft groeikapitaal aan Men at Work

PPM Oost en TIIN Capital investeren in Informaat CXP

Foodcase krijgt kapitaalinjectie van IIG en PPM Oost

Holland Venture en BOM Capital investeren kapitaal in Ventinova